Mag ik mijn woning Verhuren?

Laatste update: Mar 11, 2014 01:53PM CET
Dit hangt van een aantal voorwaarden af. Voor een aantal woningen heb je namelijk toestemming nodig om deze te mogen verhuren, zoals van je gemeente of bank. Voor goedkope huurwoningen of koopwoningen bestaat bijvoorbeeld een huisvestingsvergunning. Of je deze, of een andere vergunning, moet aanvragen hangt af van het beleid van de betreffende gemeente. Daarnaast verschilt het per bankinstelling of je een koopwoning mag verhuren. We adviseren dan ook eerst je bank om toestemming te vragen.